Restyling woonkamer

Begin dit jaar kreeg ik een aanvraag voor het restylen van een woonkamer in Oldenzaal. Niet echt naast de deur, maar dat maakt mij niet uit. Tijdens het intakegesprek met de bewoonster kwam duidelijk naar voren dat ze het interieur graag over een andere boeg wilde gooien. Ze wist heel goed aan te geven wat ze niet wilde. Ook wat ze heel graag wel wilde. Maar het probleem zat in het combineren van de juiste meubels en materialen.

Mensen veranderen continue

Een mens verandert gedurende zijn/haar leven. De persoon die jij 5 à 10 jaar terug was, ben je nu écht niet meer. Dat de stijl van je interieur daar op een gegeven moment niet meer bij past is verklaarbaar. Als je ’s avonds na een lange werkdag thuiskomt en niet meer het gevoel hebt dat het fijn thuiskomen is. Of, dat je je gaat storen aan die bank of kast of de kleur op de muur is daar een logisch gevolg van.

Dit was ook hier het geval.

Voor


Voor

De wens van de bewoonster was, dat de woonkamer stoerder mocht zijn, met warme kleuren en materialen. De haard en tv-hoek moest ook zéker wel wat aan gebeuren. Het interieur moest kloppen en een ‘warm dekentje’ zijn. Met die informatie ben ik aan de slag gegaan…

Tijd om het interieur aan te pakken

Het indelingsplan werd gemaakt en vervolgens het kleur- en materiaalplan bedacht. Als basis heb ik gekozen voor een gerookt eikenhouten vloer. Dit heeft een rustige, natuurlijke uitstraling. De haardpartij moest stoerder worden door het te betegelen met leisteenstrips. Daarnaast de tv-hoek, met een onbehandeld houten plank (in eerste instantie had ik een kastenwand ontworpen), maar zoals het nu is, is het prachtig.

Door de kleurcombinatie van zwart, warm blauw en groen met als basis een mooie grijstint kwam dit interieur al helemaal tot leven. Met als eyecatcher een mooi fotobehang van Rijksmuseum, Morgenrit langs het strand, op de muur bij de zithoek om een statement te maken. Zwart geverfde kozijnen en deuren, zwarte stalen kasten, bijzettafeltjes en verlichting zorgen voor het stoere, industriële effect.

Voor


Na


Voor

Gedurende het jaar werd er hard gewerkt aan het indeling- en stylingplan en enkele weken terug kreeg ik een mailtje binnen met de vraag of ik het eindresultaat wilde komen bekijken. Gelukkig had ik nét een paar dagen nog tijd om even langs te gaan…

In Oldenzaal op locatie aangekomen ging de voordeur open en kreeg gelijk al te horen dat ze zo blij was dat ze het hele plan had uitgevoerd. Het doel, het bekende ‘warme dekentje’ was bereikt. Ook ik was blij verrast. Het idee wat ik in mijn hoofd had en in mijn ontwerp- en stylingplan had verwerkt was ook werkelijk zo geworden. De sfeer was precies zoals ik had bedacht. Helemaal top. Heel fijn om te horen dat de sfeer en stijl precies is wat bij haar past.

Na


Na

Met een bos bloemen als dank en een heel goed gevoel ben ik later die middag weer huiswaarts gereden…