Bel direct

Aanleiding

“We hebben twee ruimtes en willen deze samenvoegen”

De bewoners van deze villa uit 1926 zochten meer samenhang en wilden de woonkamer en het naastgelegen kantoor samenvoegen. Het doel was om een gezellige living te ontwerpen waarbij een tv-hoek en een sfeervolle zithoek niet mochten ontbreken. Essentieel was het element kleur.

Kernwoorden

Gezellig, sfeervol en functioneel

Voor

Na

Resultaat

De muur tussen de twee ruimtes is weggehaald, hierdoor ontstond één grote ruimte. Dit gaf mij de mogelijkheid om meerdere functies toe te passen. De tv-hoek om ongestoord films te kunnen kijken en tegelijkertijd een zithoek om visite te ontvangen. De houtkachel staat centraal in de woonkamer en is van beide kanten te zien.

De vloer, die vrij kwam na het verwijderen van de muur, is ingelegd met hetzelfde hout als wat er al lag. Het was niet nodig om een nieuwe vloer te leggen, want de kwaliteit van de huidige houten vloer was nog heel goed.
Door op deze manier het stukje vloer op te vullen krijgt de woning er een stukje verhaal bij  en is het toch een geheel met de rest van de vloer. Karpetten bij de bank en in de zithoek maken de vloer af.

Het originele balkenplafond is witgeverfd. Dit geeft rust en licht in het geheel. De bewoners wilden sfeer en door te kiezen voor de kleur donkerblauw van in combinatie met zeeblauw/groen is dit gelukt.

Het behang van Eijffinger Masterpiece op de wanden van kamer-en-suite maakt een statement en hiermee is de ruimte compleet.