Bel direct

Aanleiding

“Wij willen onze tuinkamer én woonkamer met elkaar in harmonie brengen en als een geheel laten aanvoelen”

De vraag van de bewoners was om een goed functionerende indeling van de woonkamer te ontwerpen. Een piano was ook een grote wens, maar met de huidige opstelling was hiervoor geen plaats. Daarbij passend een indelingsplan voor hun nieuw aangebouwde tuinkamer, zodat deze twee ruimten, ondanks dat ze apart zijn, vloeiend in elkaar over lopen qua sfeer en smaak van de bewoners.

Kernwoorden

Licht, ruimte en functioneel


Resultaat

De woonkamer heb ik opgedeeld in een eetgedeelte en zitgedeelte. Door bij de eethoek een eettafelbank neer te zetten tegen de lange muur heb ik ervoor gezorgd dat er meer ruimte kwam om de zithoek goed tot zijn recht te laten komen. Door de eettafel in de lengte richting te plaatsen wordt de woonkamer ook qua routing praktisch, omdat er zo een goede looproute ontstaat naar de tuinkamer en keuken.

Voor de zithoek heb ik een opstelling gekozen waarbij de bank in het midden van de woonkamer staat zodat je ongestoord tv kunt kijken. Door een tv-meubel te ontwerpen waarbij de tv mooi wordt geïntegreerd ontstaat veel bergruimte en zijn er geen extra kasten nodig. Een extra manier om rust en ruimte in het interieur te krijgen.

Ook bij de indeling van de tuinkamer is het van groot belang dat de doorloop van woonkamer naar tuin en omgekeerd goed functioneert. Door de ruimte op te delen in een relaxhoek en een eethoek is dit goed gelukt.