Keuken-tips!

Keukentips

Heb jij in 2020 een nieuwe keuken in de planning staan? Dan ben je inmiddels vast al inspiratie aan het opdoen bij de lokale keukenspeciaalzaken. Natuurlijk erg leuk om uit te zoeken wat je graag voor stijl, kleur en materiaal wilt hebben voor je nieuwe keuken. Maar ook wel heel lastig omdat er teveel keuze is. Er is zoveel mogelijk dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Het belangrijkste is, dat een keuken praktisch en veilig is in gebruik. In deze blog help ik je op weg met diverse tips waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van de nieuwe keuken.

Kies een werkblad op hoogte, dit werkt prettiger!

Met een gebogen rug werken aan je aanrecht is echt niet prettig. Een goede werkhouding is dus heel belangrijk. De standaardhoogte van een werkblad is 92 centimeter. Maar zoals het er al staat: dit is een standaard maatvoering. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschil is er ook in lichaamslengte. Deze hoogte van het werkblad is dan ook niet voor iedereen zeer geschikt om aan te werken. Daarnaast kun je je ook afvragen of je bij het koken en spoelen verschillende werkhoogtes wilt hebben. Bij sommige keukens behoort dit tot de mogelijkheid. Zeker als je meerdere werkbladen hebt.

Een lade biedt meer ruimte dan een kast!

Door te kiezen voor lades benut je de ruimte binnenin veel beter dan kasten, waardoor je tot wel meer dan de helft bergruimte kunt creëren. Als je dan gebruik maakt van handige lade-indelingen en accessoires kun je je lades ook nog eens heel slim in richten.

Heel vaak worden ovens op kniehoogte geplaatst in de keuken. Erg onhandig, want je moet bukken om bijvoorbeeld een ovenschotel uit de oven te halen. Door de oven op ooghoogte te plaatsen kun je dit voorkomen. Bovendien is het nog veel veiliger ook. Gloeiend hete gerechten kun je in één vloeiende beweging uit de oven halen en een hete ovendeur is onbereikbaar voor de allerkleinsten onder ons.

Tips voor de verloren ruimte!

Wat veel mensen niet weten is dat er voor de verloren ruimte een opbergsysteem is. De zogenaamde plintladesystemen. Dit systeem bestaat uit een bak met een ondiepe binnenlade, waar je toch ook weer spulletjes in op kunt bergen. Dit is niet bij elke keukenleverancier mogelijk. Wil je alle hoeken en nissen in je keuken optimaal benutten? Kies dan voor keukenkasten- en laden op maat. Dan weet je zeker dat elk stukje ruimte dat er beschikbaar is, effectief wordt gebruikt en is de keuken helemaal op wens aangepast.