Hydropony, een nieuwe trend!

Hydropony

Afgelopen maandag had ik een hele interessante powersessie ‘Groen’ waar ik in aanraking kwam met ‘Hydropony’. Deze trend in de plantenwereld had ik al meerdere keren ergens gespot. Maar dat het zo’n ingewikkelde naam had, wist ik niet. Kamerplanten, maar dan niet in een bloempot met potgrond, maar ‘gewoon’ in een glazen vaas met water.


Ik wist niet dat je een kamerplant die gewoon altijd in een bloempot met potgrond staat ook kan overleven in een vaas met water. Toch is het mogelijk! Een kamerplant past zijn wortels aan aan de situatie waarin ze zich bevinden. Het grappige van Hydropony is dat je de plantengroei niet in zozeer in het blad ziet, maar in het wortelstelsel onder de plant. Een omgekeerde wereld. Ook erg mooi om te zien, vind ik. Heel bijzonder hierbij is dat de plant zelf veel minder gaat groeien. Daarentegen groeit het wortelstelsel veel sneller. Zelf vind ik dit ook erg mooi om te zien.

HydroponyHet is eigenlijk net als een plantje stekken. Ook dan zet je een tak in water en wacht je tot er worteltjes aan gaan komen.

Ja! Het is eigenlijk heel simpel: Kies een plantje met stevige wortels. Je haalt het plantje uit de pot en schud voorzichtig al de potgrond van de wortels af. Gaat de potgrond er niet erg gemakkelijk vanaf dan doe je dit met je vingers. Als al de potgrond van de wortels af is gehaald, spoel je de wortels van het plantje goed schoon in een bakje met water. Doe dit rustig, zodat de wortels niet afbreken. Neem een mooie doorzichtige vaas naar keuze waar het plantje goed in tot zijn recht komt. Vul deze met water. Let op dat je alleen de wortels van het plantje in het water zet en niet het plantje zelf (dat gaat rotten). Klaar!

Ververs het water regelmatig, zodat de vaas mooi schoon blijft en de wortels weer fris water kunnen opnemen. Op deze manier kun je heel lang van je plantje genieten.

Veel plezier met deze nieuwe trend!