Goed geframed met FRAMEWELL

Goed geframed met FRAMEWELL

Het kiezen van een mooie foto of een digitale print kan best lastig zijn. Als je dan uiteindelijk een keuze hebt gemaakt, komt het volgende…Het kiezen van de lijst. Ook dat is een belangrijke keuze. Het kan de print of de foto versterken, maar kan ook afbreuk doen aan het totaalplaatje. 

Hoe kom je erachter of de lijst die je kiest de juiste is?

Ten eerste is het een heel persoonlijke beslissing welke soort lijst de om een bepaalde afbeelding kiest. Toch zou je met de volgende punten rekening kunnen houden:

Komt het in een grote ruimte te hangen? Leef je dan maar uit met de lijst…deze kan dan best wel wat breder zijn. Waar je wel op moet letten is, of dat afbreuk doet aan datgene je in de lijst hebt zitten.

In een wat kleinere ruimte komt een kunstwerk in een smalle lijst beter tot zijn recht. Alle aandacht wordt op deze manier getrokken naar dat wat er in de lijst zit en niet de lijst zelf. Dan kun je nog een ander accent aanbrengen. Wil je een sterk kader, of een zachte omlijsting? Een blank eiken lijst straalt rust en natuur uit, terwijl een zwarte lijst een krachtig statement is. Welke soort jij kiest hangt af van de interieurstijl die je voert.

 

Verschillende stijlen, verschillende lijsten

In een industrieel interieur zie je vooral de kleur zwart veel terug. Denk maar aan de zwart stalen deuren en kozijnen, maar ook de boomstamtafels met stalen poten in zwart. Eetkamerstoelen in warm fluweel of cognac leer met zwart stalen poten…In dit type interieur passen zwarte lijsten perfect. Je voert op die manier de stijl goed door in de kunst aan de muur.

In een Scandinavisch interieur zie je veel wit en blank hout terug in het interieur. Denk maar aan de witte Hay aac2 met blank houten poten met een blank eikenhouten eettafel, witte keukens en de witte grote vakkenkast met blank eikenhouten planken. Als je van deze woonstijl houd is de keuze van blank eiken lijsten erg voor de hand liggend.

 

Dat wil niet zeggen dat het niet andersom of totaal anders kan.

Natuurlijk is dit niet een vaste regel. Ook een blank eikenhouten lijst kan prima in een industrieel interieur, maar dan is het de kunst om het op de juiste manier toe te passen. Daar kan ik je heel goed bij adviseren. Een mix van diverse soorten lijsten als grote eyecatcher op één of meerdere wanden is ook een trend die al een tijdje gaande is.

Kortgeleden heb ik een prachtige lijst gekocht bij Framewell. Een bedrijf in Amsterdam die prachtige lijsten maakt. Ik heb gekozen voor een blank eikenhouten lijst om mijn kunstwerk. De reden voor deze lijst is, dat ik in onze woonkamer de kleur donkerblauw op de muren heb. Om het kunstwerk goed uit te laten komen en daar de aandacht op te behouden heb ik hiervoor gekozen. En, zeg nu zelf…het staat geweldig!!!

 

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste lijst, of wil je een totale fotowand? 

framewell Als interieurontwerper/stylist kan ik je helpen bij het kiezen van de juiste lijst, maar ook bij het maken van de juiste keuze omtrent het uitzoeken van schilderijen, foto’s of andere soorten kunst met daarbij passende lijsten. Ik werk samen met Framewell, zodat ik weet dat jij een goede kwaliteit lijst hebt gekocht die past bij de uitgekozen print of foto én waar je lang plezier van zult hebben. Wat ook leuk is om te vertellen is dat je bij Framewell ook complete fotowanden kunt bestellen. Heel handig als je het moeilijk vind om zelf lijsten samen te stellen om zo’n wand te maken.

Dus, heb je ergens nog een mooi item in een lade liggen, omdat je niet weet waar en in wat voor lijst je deze zou moeten framen? Neem contact met me op, dan gaan we kijken wat er mogelijk is, zodat je ervan kunt gaan genieten in plaats van je een soort van schuldig te voelen dat het item een beetje ondankbaar in dat hoekje staat. Kortom: FRAMEWELL!!!