Eenheid in het interieur? Hoe dan?!

Voor-klein-1-1500×430-web

Gisteren was ik voor een advies afspraak in Leiden. En wel voor een 3 uur advies voor een appartement. Dit lijkt best wel kort, maar in dit geval was het precies voldoende om de opdrachtgeefster goed op weg te helpen naar een passend interieur.

Het was de vraag van de opdrachtgeefster was om eenheid te creëren in haar interieur, omdat ze dat zelf voor elkaar kreeg. Er waren veel verschillende zitelementen in de woonkamer, maar deze hadden geen samenhang. Aan mij de taak om er in een dagdeel meer eenheid in te krijgen. Ook wilde ze graag tips en trucs én een indelingsplan met kleuradvies zodat ze daar zelf op een later tijdstip mee aan de slag zou kunnen.

Het eerste wat me bij binnenkomst opviel was dat alle meubels rondom tegen de muur stonden. In het midden lag een karpet met daarop een salontafel. Vanuit de fauteuils was het onmogelijk om een kopje koffie op of van het tafeltje af te pakken. Je moest echt opstaan en een stap zetten om dat voor elkaar te krijgen. Niet handig, maar zéker ook niet gezellig. Als je visite krijgt wil je het gezellig hebben met elkaar, nietwaar? Wat me ook opviel was dat de bewoonster wel van kleur hield, maar het niet op de juiste manier had toegepast. Hierdoor was er ook geen eenheid in het interieur.

Na een leuk kennismakingsgesprek zijn we samen aan de slag gegaan om met meubels en tafels, planten en boeken etc. te gaan schuiven. Ze werd na het eerste schuifwerk al helemaal blij. Met een paar kleine veranderingen was al een heel groot resultaat geboekt werd. Er kwam gezelligheid in de ruimte, maar bovenal leek de woonkamer in één oogopslag al veel groter.

Vervolgens heb ik diverse tips gegeven. Zoals een kleuradvies. Een schetsontwerp van een meubelopstelling met een nieuw aan te schaffen tv meubel waar ook een boekenkast in zit. Dit zorgt ervoor dat er op een later moment nog meer rust en ruimte in dit interieur gaat komen. Tot slot heb ik nog verlichtingsadvies gegeven.

Na 3 uurtjes werken bleef er een tevreden klant achter. ’s Avonds opende ik nog even de mailbox om op nieuwe mail te controleren, zat er een mooie mail in van deze dame:

Hallo Odilia,

Dank je wel voor de inspirerende middag. Ik ben aan het genieten.

Zonnige groet,  xxx

Dit maakt me blij!

Op de foto’s zie je een voor- en na plaatje van de woonkamer. Deze heb ik gelijk na het advies gemaakt. Op een later tijdstip dit jaar hoop ik nog enkele foto’s te kunnen maken van het resultaat nadat ze de diverse tips en trucs heeft kunnen toepassen.